Oppskrift; sunne søtpotetmuffins

Mmmmm….

Det er altså søtpotet som er hovedingrediensen i desse muffinsane. Søtpotet inneholder masse betakaroten og er veldig næringsrik, så dette er superbakst! Det er uten tvil ei favorittoppskrift med søtpotet, som kommer til å bli laga fleire ganger. Dei er sukkerfrie, proteinrike, uten smør/olje, fulle av fiber og gode karbohydrater, mettande, saftige, søte og gode – vertfall etter min og prøvekaninene mine sine smaker!

Du trenger
1 stor søtpotet
1 dl havremel, du kan male sjølv av havregryn
0,7 dl vaniljeproteinpulver
du kan erstatte det med havremel, nøytralt proteinpulver eller anna valgfri tørrvare
2 ss gresk yoghurt/kesam
1 egg + 1 kvitte
1 ts bakepulver
Masse kanel og litt kardemomme
Søtning etter smak, eg brukte 5 ss splenda

Framgangsmetode
Start med å dele søtpoteta i mindre biter, og kok den mør i vatn. I mellomtida kan du ha resten av ingrediensene i en bolle for seg. Når søtpoteta er gjennomkokt har du bitane over i en sil så ALT vatntet renner av, tar av skallet og moser med en gaffel / stavmikser til en jevn purê. Bland alt sammen med en stavmikser eller hndvisp til en jevn og klumpfri masse.

Fordel i en kakeform eller muffinsformer i ønska størrelse, og steik midt i ovnen på 175 grader til dei er ferdige. Dei største muffinsane mine tok ca 15-20 minutt, men steiketida vil variere fra ovn til ovn og kva kakeformer du bruker. Bruk en steikepinne eller kniv for å sjekke underveis 🙂

Det er ingen nødvendighet med glasur på, for dei var saftige og gode uten! Men er klarte ikkje la vere, og brukte "vanljekrem" laga av gresk ypghurt smakt til med søtning. Du kan bruke naturellypghurt, kesam, philadelphia, vaniljekesam, vaniljeyoghurt etc. og den typen søtning du har tilgjengelig! Smak til, og fordel over dei avkjølte muffinsane.


Anbefaler å la dei stå i kjøleskap over natta, då var dei enda bedre enn heilt ferske ?

Skal uten tvil eksprimentere meir med søtpotet i bakst framover, har mange ideer så det er berre å starte å praktisere dei 🙂

Kva er din søtpotet- favoritt?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 Comments

  1. Kaisa Elise

    Alt du lager ser så godt ut!!!

  2. Nina Bakke

    NAM 🙂 Jeg spiser mest bakt søtpotetmos eller bakt søtpotet 🙂 Nydelig!

  3. Backside

    Har du sett! Søtpotet faktisk! Den var ny… Spørs om det må testes ja:)

  4. Tanya Rosvold

    Hm, har aldri testet søtpotet i bakst før, til tross for at den har fått mye skryt når det gjelder bakst..så det må jeg teste ut snart!:-D Muffinsene så jo utrolig gode og saftige ut! Håper du får en fortsatt fiin lørdagskveld, kos deg masse søte!:)<3

  5. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Tuusen takk for det 😀

  6. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Bakt søtpotetmos var en ny en! Korleis lager du det? 😀

  7. Linda Marie Stuhaug

    Backside: Alltid kjekt å prøve noke nytt 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    fitnessjenta: Ja, eg har lenge våre skeptisk – heilt fram til eg prøvde det sjølv 🙂 Har mange ideer med søtpoteta, for resultatet blei kjempebra! Takk det samme til deg, eller god Søndag blir det vell! 🙂 <3

  9. morsmiddag

    Søtpotet i muffens den var nytenkende. Jeg elsker å bruke søtpoteter, synd det er veldig dyrt.

  10. Linda Marie Stuhaug

    morsmiddag: Ja, det er heilt sant. Kjøper det såpass sjelden, og syns det er en god karbohydratkilde – så da er det verdt prisen 🙂

  11. morsmiddag

    Helt enig.

  12. Linda Marie Stuhaug

    morsmiddag: 🙂

  13. Så saftig og gode muffins! Og i tilegg sunne! Kjempe gode med en kremostglasur av lett philadelfia og sukrinmelis med revet sukkerfri sjokolade 🙂 namnamnam

  14. Linda Marie Stuhaug

    Celina: Ja, disse muffinsene kan nytes med den beste samvittighet! Så kjekt dei falt i smak, glasuren og toppingen høres nydelig ut 🙂

  15. Når du skriver 0,70dl vanljeprotein ettelleranna.. mener du da 70ml eller 7 dl?

  16. Linda Marie Stuhaug

    liv: Da meiner eg 70 ml, altså ikkje fullt 1 dl 🙂

  17. Jeg har ikke vaniljeproteinpulver. Hva kan jeg bruke i stedet?

  18. Linda Marie Stuhaug

    Bettina: Les den nyaste oppskrifta på mi desse, den er uten proteinpulver: http://lindastuhaug.blogg.no/1404832511_stpotetcupcakes.html 🙂

  19. Hadde veldig problem med å få desse steikt i midten. Dei har no stått i over 35 minutt og er framleis litt blaute?

  20. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Steik dei lengre – alle ovner er forskjellige 🙂 Gjerne nederste rille om du sliter med å få dei gjennomstekt!

  21. Kristine

    Hvor mange muffins gir denne oppskriften?

  22. Linda Marie Stuhaug

    Kristine: Det hugser eg ikkje, er ei veldig gammal oppskrift. Bruk heller denne: http://lindastuhaug.blogg.no/1421009856_stpotetmuffins.html Meir presis og bedre på smak 🙂