Næringsrik søtpotetkake med sjokoladebiter

Heisann godtfolk, og god Fredag 🙂
Som fleire av dere sikkert har forstått, så er eg skikkelig hekta på søtpotet om dagane! En akutt bakelyst for ett par kvelder siden resulterte i ett av mine bedre sunne kakeoppskrifter – og den med søtpotet som hovedingrediens. Kaka blei så saftig og god, og den forsvant i løpet av noken timer… Eg spiste den selføgelig ikkje aleine – og den falt virkelig i smak hos dei andre også 🙂 Tidligare har eg laga ulike middagsvarianter med søtpotet, søtpotet- pannekaker og søtpotet-muffins, sistnevnte er utgangspunktet i denne søtpotet- kaka –

Ja, eg har kjøpt meg ei fjøl… eller noke sånt. Måtte ha litt variasjon til dei kjedelige tallerkane mine.

Kaka er glutenfri ~ sukkefri ~ uten smør/olje ~ proteinrik ~ mektig ~ næringsrik ~ full av betakaroten. Åh, som eg elsker sunn bakst ?

Du trenger
1 stor søtpotet – eg brukte 200 g søtpotetmos
1 dl havremel, du kan male sjølv av havregryn
0,7 dl vaniljeproteinpulver
du kan erstatte det med havremel, nøytralt proteinpulver eller anna valgfri tørrvare
2 ss gresk yoghurt/kesam
1 egg + 1 kvitte
1 ts bakepulver
Masse kanel og litt kardemomme
Søtning etter smak, eg brukte 5 ss splenda
Sukkerfri, mørk sjokolade

Framgangsmetode
Start med å dele søtpoteta i mindre biter, og kok den mør i vatn. I mellomtida kan du ha resten av ingrediensene i en bolle for seg. Når søtpoteta er gjennomkokt har du bitane over i en sil så ALT vatntet renner av, tar av skallet og moser med en gaffel / stavmikser til en jevn purê. Bland alt sammen med en stavmikser eller hndvisp til en jevn og klumpfri masse.

Fordel i kakeform på 22-24 cm i diameter. Trykk nedi litt store, men hakka biter av sukkerfri sjokolade. Steik midt i ovnen på 175 grader i kaka er ferdig, 20-25 minuttt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og kva kakeformer du bruker. Bruk en steikepinne eller kniv for å sjekke underveis!

Kaka må ikkje ha glasur, for den er så saftig i seg sjølv. Dryss gjerne over litt sukrinmslis i tilfelle!

Eg lagde litt glasur av
Gresk yoghurt
Steviadråper english toffee
Søtning
Kanel

Miks sammen, smak til. Du trenger i utgangspunktet berre nøytral yoghurt i en slags form (mager kesam, gresk yoghurt, philadelphia light etc) og søtning – men steviadråper gir en ekstra god smak.

Sjokoladebitane inni kaka gjorde den komplett, det hadde ikkje våre det samme uten! Sååå god, og sååå fornøgd med oppskrifta, hehe 🙂

Då vil eg ønske dere en fortsatt fin Fredag og god helg – en hilsen til snøfylte og kalde Norge fra solfylte og varme Florida ?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 Comments

 1. Kaisa Elise

  Nam 😀

 2. Pernille Sofie Jaatun

  åå nam!

 3. Sunt og sukkerfritt hos Lovelyliller.com

  nesten litt som en tykk pannekake. Sikkert kjempegod 😀 Mmmm

 4. Lena Ludvigsen -

  Enda en deilig fristelse fra din kant! Gleder meg til å teste den ut, (når jeg får tak i søtpotet:P) Regner med du har fått tak i litt av hvert av spennende ingredienser i florida? 🙂 Kos deg masse den siste tiden : *

 5. etsprekereliv

  Enda ei kake jeg må lage til helga, haha!

 6. Ser helt nydelig ut 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Nina: Takk for det Nina 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  etsprekereliv: Korleis blei resultatet? 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Lena Ludvigsen: Vil eg absolutt anbefale deg å gjere, hihi 🙂 Nei, dessverre? utvalget av bakeingredienser er ingenting i forholdt til heime. Men typisk sukkerfritt og alternative søtsaker kryr det av – men eg liker (som du sikkert har skjønt) å lage mine egne 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Sunt og sukkerfritt hos Lovely: Ja, blei nesten det! Mmmm 😀

 11. Linda Marie Stuhaug

  Pernille Sofie Jaatun: Jaaa 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Tommel opp 😀

 13. etsprekereliv

  Lagde sjokoladekaka på lørdag, og den ble utrooooolig god! Spiste et stykke og frøs ned resten, så i går spiste jeg et stykke som var bare litt tint og da var den enda bedre! 😉 Kald sjokoladekake, smakte skikkelig sjokolade og hadde mer sjokoladekonsistens enn kakekonsistens..mmmm <3 Takk for oppskrift, tenker å lage mer med en gang den andre er tom så jeg har i frysen 😉

 14. Linda Marie Stuhaug

  etsprekereliv: Såå bra at den falt i smak 😀 eg har også fryst ned ett par kakestykker, som eg skal kose meg med når eg får lyst på 🙂 Takk for tilbakemelding, det setter eg kjempestor pris på!

 15. Veienmotgull

  Må si det igjen, fantastiske oppskrifter!

 16. Mona Elisabeth Valstad

  MÅ prøves, ser skikkelig nommis ut!! 🙂 Vet du ca.kcal innhold?…Takk for masse herlig inspirasjon! 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Mona Elisabeth Valstad: Takk for der 🙂 Nei, eg veit ikkje det dessverre – men den er kalorilett og inneholder kun sunne ingredienser! 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Veienmotgull: Tuusen hjertelig, setter eg kjempestor pris på å høre 🙂

 19. Christine

  Hei, Kan jeg erstatte havremel med en annen type? Rismel, soyamel, bokhvetemel, fullkornshvetemel? Hvilke av de er sunnest evt? Hvordan maler jeg min egen havregryn til mel? Håper på raskt svar da jeg kløøør i fingrene etter å lage denne! 😀 Hilsen Christine

 20. Linda Marie Stuhaug

  Christine: Du putter havrgryn i en blender / foodprosessor eller maler med stavmikser. Gjort på 20 sekunder 🙂 Du kan også erstatte havremel med anna type. Eg bruker ingen av de du nevner, og kjenner ikkje til næringsinnholdet, så eg veit ikkje kva som er sunnest. Bruk det du er vandt med 🙂

 21. Christine

  Supert! Da skal jeg få det til med havremel:) Takk for svar.

 22. Linda Marie Stuhaug

  Christine: Ingen problem! Håper det smaker 🙂

 23. Olala!!! Dette smakte godt! Godt å kunne kose seg med noe deilig med god samvittighet 😀 ?

 24. Linda Marie Stuhaug

  Linn: Så kjekt å høre, Linn 😀 dette er en av mine favorittkaker!

 25. Jan Magnus

  Hei! Nå har jeg nettopp laget Søtpotetkaka di, ble kjempegodt. Brukte riktignok vanlig mørk kokesjokolade, så litt ekstra kalorier der, men tåler nok det. Jeg har siklet på massevis av oppskriftene dine, siden jeg kom over bloggen din i sommer. Blåbærkaka er neste på to-do/make/bake-lista 🙂 Massevis av inspirasjon her, tommel opp!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Jan Magnus: Så hyggelig Jan Magnus! Kjekt å inspierere med oppskrifter, og ikkje minst veldig kjekt med tilbakemelding 🙂 God helg til deg!

 27. Hei, ser at du bruker 5 ss splenda i oppskriften. Jeg har ikke så stor erfaring med bruk av splenda, men ser at det skal brukes 1/10 som erstatning for sukker. Det betyr at du har splenda tilsvarende 50 ss sukker i oppskriften? Jeg lurer på hvordan dette blir for insulinproduksjonen, for kroppen skiller jo ikke mellom sukker og “sukkeralternativer” når det gjelder produksjon av insulin?

 28. Linda Marie Stuhaug

  Marian: Hei! Her misforstår du litt, du blander splenda med stevia. Det er stevia som er 10x søtere enn sukker. 5 ss splenda er som 5 ss sukrin eller sukker 🙂 Eg baker ikkje med splenda no lenger.

 29. Ulla Gundersen

  Søtpotet egner seg fantastisk for mikrobølgeovnen. Blir fortere mør enn poteter. Tror nok at mikroen kan benyttes i stedet for koking i oppskriften.

 30. Linda Marie Stuhaug

  Ulla Gundersen: Dette er en gammel oppskrift, eg bruker alltid mikrobølgeovn idag som du ser på alle dei nyeaste søtpotet-oppskriftene mine 🙂