Næringsrik mikrokake

Det er søtpoteta igjen ja!
Men virkelig – det er så fantastisk godt i bakst! Det blir så søtt og saftig, har du ikkje prøvd å bake med poteta enda anbefales det virkelig. Søtpotet er næringsrikt og inneholder masse betakarioten i tillegg, to fleire grunner til å lage seg ei deilig mikrokake 🙂 Oppskrift er lagt ut tidligere, men eg har justert den litt og den blei hakket bedre enn forrige gang!

Micro søtpotetkake
130 g søtpotetmos, ca 1 mellomstor kokt og most

1 eggekvitte
1 ss havremel *
1 ss peanøttmel *
1 ss vaniljeprotein *
1,5 ss sukrin +
6-8 dråper sweetdrops, vanilla creme
kan droppes, eller bruk anna smak/vaniljeessens
1 liten ts bakepulver
Masse kanel og kardemomme
En skvett væske
Grovt hakka, sukkerfri sjokolade

* Bruk de tørrvarene du har tilgjengelig (havremel kan man male sjølv av havregryn. Du kan bruke kokosmel, speltmel etc også). Dropper du vaniljeprotein kan du godt bruke litt ekstra søtning eller vaniljepulver.

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske(vatn/melk) etter behov, røra skal vere litt tjukk så ikkje bruk for masse. Ha i en skål eller form, dytt nedi litt sukkerfri sjokoladebiter om du ønsker det, og sett på full guffe i mikroen til den er ferdig. Min var ganske fast og litt bløtere i midten, perfekt! Eg lot min først stå i va. 5 minutter, deretter kvelva eg den over på ett fat og inn igjen til den var passelig, fordi den blei ikkje "gjennomstekt" i midten. Vær obs på at det kan variere veldig, så sjekk gjerne underveis.

Her servert med "vanljekrem" – som er en blanding av mager kesam og søtning (smak til). Litt ferske bringebær og bananbiter gjorde alt komplett ? Du serverer med akkurat det du ønsker – men eg anbefaler en kald "krem" til den lune kaka, det er nydelig. Neste gang blir det "sjokoladekrem" trur eg, mmmm!


Ser du så saftig den er? ?

Igår prøvde eg meg faktisk på enda ei oppskrift med søtpotet – ei søt, lita kake! Eg har ikkje smakt enda, men eg deler sjølvsagt oppskrift om den er god. Imellomtida kan jo du lage litt søtpotetmos, for det er jo hovedingrediensen i kaka, og det er perfekt å skrelle mange søtpoteter, koke møre og mose dei med stavmikser, så kan du bruke det både som tilbehør til middagen og desserten etterpå.

Har du prøvd søtpotet mos før? Enten i bakst eller til middagen?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 Comments

 1. Årh, DEN så god ut!! Skal prøves 🙂

 2. Julie Sævik

  ååh, ser godt ut! 🙂

 3. Jeg elsker søtpoteter….:-)

 4. etsprekereliv

  Har aldri bakt med søtpotet, så må vel prøve ut det 😉 vet du hvor lenge den evt må stå om man lager i ovn?

 5. Lovelyliller.com

  Nammis 😀 En god dessert det der ;D

 6. Kesia, Balanser kostholdet- en kake i hver hånd!

  Aldri prøvd, men sååå lyst!! 😀 Må få testa det ut en dag 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Kesia, Balanser kostholdet: Jaa, det er jo superraskt og nydelig godt – eg nyter med den beste samvittighet 😀

 8. Linda Marie Stuhaug

  Lovelyliller.com: Det er det absolutt 😀

 9. Linda Marie Stuhaug

  etsprekereliv: Ja, det anbefales virkelig 🙂 eg har aldri bakt så masse med søtpotet som eg har gjort dette halvåret! Eg ville hatt den i ovnen på 180 grader, tippe det tar mellom 12-15 minutt. Sjekk underveis 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  deveny: Då er vi to 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Julie Almestad Sævik: Såå bra!

 12. Linda Marie Stuhaug

  asta: Høres bra ut – håper det smaker 🙂

 13. Det så fantastisk godt ut 🙂

 14. Hei! Har du prøvd å lage eplepai med questbar? Så det på proteinpow sin nettside, og tenkte at det sikkert hadde vært digg sammen med de karamelliserte eplene du lager! 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Tine: Heisann 🙂 Neil, det har eg ikkje prøvd før, men det hørtes ufattelig godt ut! Tar til meg tipset og skriver det ned, så kanskje det dukker opp en oppskrift etterkvart 😉 har bakt med questbarbiter i kaker ol. og det er fantastsisk godt!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Den er fantastsik god, om eg kan få sei det sjølv! Hihi 🙂

 17. Kaja Goplen

  For en flott og enkel oppskrift! 🙂 Super kveldsmat, når en har lyst på noe søtt og godt:) Jeg har forsøkt varianter med chilipulver og kaffesmak – å anbefale! Men har du forsøkt å lage de uten egg? Tror du det er nødvendig å ha i f.eks. fiberhusk? Mine blir også litt “gele-aktige” og veldig lite stekt selv om jeg kjører på full guffe i flere minutter. Skulle gjerne hatt de muffinslignende som din;) Noen tips til hva jeg gjør galt? Mvh Kaja

 18. Linda Marie Stuhaug

  Kaja Goplen: Ja, det er ingen tvil om! Her får man jo det man trenger for ett komplett kveldsmåltid 🙂 Spennande med kaffi og chilli, det skal eg absolutt prøve ein gang! Eg har ikkje forsøkt å lage uten egg nei. Fiberhusk bruker eg ikkje i oppskrifta, så kva meiner du med det? 🙂 Ett tips er å kjøre den i mikroen ett par minutter, vende den over på tallerken og steike den ferdig. Da blir den gjennomstekt uten at man får den “gele-aktige” feelingen, ettersom den må steikast gange lenge visst ikkje. Håper det gjer kaka bedre 🙂