Søt konfektbrownies – sukkerfri, melkefri og glutenfri

Hei, og god Fredag!
Har dere bakeplaner i helgen, kanskje? For min del blir det ikkje så masse før på Søndagskvelden. Helga skal eg nemlig tilbringe i Bergen sammen med to gode venninner som bur og studerer der. Eg har lovd å ta med ingredienser så eg kan lage gårsdagens oppskrift på karameller da, gleden er jo til for å deles veit dere 😉 Dagens oppskrift er inspirert av flinke Vilde som la ut denne oppskriften eg berre måtte prøve! Eg gjorde noken justeringer, fordi eg er håpløs på å følge oppskrifter til punkt og prikke og gjer det aldri. MEN får eg inspirasjon fra andre skriver eg det alltid, berre så det er sagt!

Denne kaken er både sukkerfri, melkefri og glutenfri – for dere som lurer på det. Da passer den vell til dei aller fleste vil eg tru? Grunnen til at eg har kalt kaka søt konfektbrownies er fordi hovedingrediensen er igjen søtpotet. Eg har jo sagt at eg er hekta … 😉

Søt konfektbrownies
To små søtpoteter, kokt og most
1 egg
1/2 dl peanøttmel *
1/2 dl kakaopulver
4 ss sukringold *
35 g kokosolje, smelta *
1 klype salt
En skvett vatn

Bland sammen ingrediensene, fordel i en smurt / bakepapirkledd liten form. Eg stekte kaka på 180 grader i 20 minutter, midt i ovnen. Kaka smaker best dagen(e) etterpå, rett fra kjøleskapet!

* Du kan bruke andre tørrvarer enn peanøttmel. Havremel, kokosmel, speltmel etc.
* Sukringold kan byttes med sukrinmelis, sukrin+ eller anna søtning. Solringold gav en god karamellsmak, så det anbefales.
* Har du ikkje kokosolje kan du bruke ekte smør. Vil du ha en magrere variant kan det hende det går fint å bruke kesam.

Skjær i passelige biter til en munnfull, og nyt! Konsistensen blei magisk og smaken var nydelig god ? Den holder seg fleire dager i kjøleskapet, jo lengre den står, jo bedre blir den.

Eg har ett par forhåndsskrivne innlegg, så bloggen blir oppdatert i helga også. Sånn går det når det hoper seg opp av kaffefiler med oppskrifter overalt… Då vil eg avslutte med å sei god helg til dere alle sammen! Smil, nyt, spre glede og del lykken ?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 Comments

 1. bestcheer

  Dette ser kjempe godt ut! Jeg driver å prøver på å bare spise sundt og trene hver dag! Er dette sunt og at man kunne spist det på en hverdag uten å være redd for å gå opp i vekt? 🙂

 2. Mmmm, det så godt ut!!! Får vann i munnen her nå! 😀

 3. mm, det blir morgendagens lørdagskos! 😀

 4. Susanne Nesse

  Nå fikk jeg vann i munnen! Det der så bare helt utrolig godt ut! Mmmm 🙂

 5. morsinunge

  Oi, disse så gode ut 🙂 og jeg som ikke har tro på at kaker uten “ekte” sukker kan smake, kanskje jeg må bake disse for å motbevise meg selv ;)?

 6. Tonje Volden Medby

  Så utrolig gode ut! Du legger ut så mange bra oppskriften!! :)))

 7. Julie @ WolfItDown

  Ahhh for en god start på helgen! Har og sett Vilde sin oppskrift og hadde til og med skrevet den ned slik at jeg kunne få laget den! Disse så helt nydelige ut, også så lett og lage også da! Håper du har en riktig fin fredag Linda, og si hei til Bergen fra meg! 🙂 x J

 8. Vilde Sofie

  Du er så flink! Nam! Det ser nydelig ut 🙂 Liker den kreative persille-pyntinga 😉

 9. Rakel Tomine

  Skjønner nå at jeg MÅ kjøpe søtpotet! Aldri smakt det i bakst. Tror jeg har gått glipp av noe stort der 😉 Ps. Jeg må innrømme at jeg har blitt skikkelig Lindastuhaug-fan 🙂 Oppskriftene dine er så utrolig gode og ikke minst sunne!

 10. Kaisa Elise

  Så alt for godt ut 😀

 11. den så super god ut 😀

 12. etsprekereliv

  Jeg rekker jo ikke å lage alt du legger ut :p på tide å lage ei liste over det du lager som jeg vil prøve så jeg kan henge med! Takk for så mange herlige oppskrifter <3

 13. Linda Marie Stuhaug

  etsprekereliv: Haha, det tar eg nesten som ett godt tegn 🙂 Eg har hatt en del fri desse dagane og mange kreative tanker, som har resultert i noken gode bakerunder. Det er mulig det roer seg litt framover, så du fåt baka fra deg litt 😉 skal jo fokusere på trening og kosthold i tillegg no, men det rekker eg ikkje med så mange oppskrifter i lufta, haha!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Camari: Takk for det 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Så kjekt å høre, takk 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Rakel Tomine: Det måå du! Eg har virkelig fått sansen for det etter eg prøvde det første gangen 🙂 Hihi, har du virkelig det? så utrulig hyggelig å høre, no blei eg veldig glad! Tusen takk for alle hyggelige ord fra deg i det siste, det er så kjekt 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Vilde Sofie: Hihi, eg måtte berre ha noke grønt med… Persille passa i utgangspunketet ikkje, men eg håpte ingen skulle tenke over det, men der nok eg visst feil, hehe 😉 Takk for inspirasjon, flinke deg!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja, de er kjempeenkle å lage. Det einaste som egentlig tar tid er å koke søtpotet, men det krever jo nesten ingenting 🙂 Tusen takk det samme til deg, Julie 🙂 Bergenby har fått ett stooort HALLO fra deg 😀

 19. Linda Marie Stuhaug

  Tonje Volden Medby: Tusen takk, Tonje – så kjekt å høre 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  morsinunge: Ja, det syns eg du skal 🙂 Om du er glad i sjokolade kan eg og anbefale sukkerfri sjokoladekake eg har lagt ut oppskrift på tidligere. Det er den beste, sunne sjokoladekaken eg har laga 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Susanne Nesse: Tusen takk, Susanne 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Det høres ut som en god plan! 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Mari: Hehe, det tar eg som ett godt tegn! Absolutt kjempegode 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  bestcheer: Dette er sunn bakst ja. Om du er redd for å gå opp i vekt må du tenke på det totale kaloriinntaket i løpet av dagen, så om du spiser mindre enn du forbruker kan du fint inkludere sukkerfri bakst daglig 🙂

 25. Ida Stenersen

  Åh, det så godt ut! Takk for oppskrift 😀

 26. Er speltlomper som heter Gjøvik speltlompe det samme som de fra buer? Er de like sunne, liksom?! Er det noe forskjell? Hadde vært fint med svar 🙂 elsker bloggen din! Stå på!

 27. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Eg bruker kun speltlomper fra Buer og de er kun de eg har prøvd og kjenner til. Eg trur ikkje forskjellen er særlig stor altså, så speltlomper fra Gjøvik er nok stort sett det samme 🙂 Tusen takk!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Ida Stenersen: Versegod 🙂

 29. Det så veldig godt ut! Siden jeg er allergisk mot peanøtter, har du noen ideer til hva som vil være best å bytte ut peanøttmelet med? Jeg tåler alt annet:)

 30. Linda Marie Stuhaug

  Therese: Eg hadde valgt speltmel, kokosmel eller havremel trur eg. Vilde sin oppskrift er opprinnelig med kokosmel, der eg henta inspirasjon fra 🙂

 31. Prøvde å lage dette i helga, samkte overraskande godt!! Takk for god oppskrift 🙂 Einaste var at mine Brownies vart ganske flate (hadde bl.a. ikkje peanøttsmør). Korleis fekk du dei så tjukke?

 32. Linda Marie Stuhaug

  Thea: Kor tynne/tjukke du får dei avhenger av kas form dun bruker. Eg brukte en ganske liten form (sikkert rundt 14 cm i diameter) – så det er jo rett og slett det som avgjer. Eg brukte helle ikkje peanøttsmør, er det peanøttmel du meiner? Erstatta du det med anna tørrvare? 🙂

 33. Eg prøvde meg på denne idag men syns egentlig ikkje den blei Noke god… Kan det ha Noke med at eg brukte for mykje søtpotet? Mine blei mykje lysare farge på enn dine og meir faste føler eg :s

 34. Linda Marie Stuhaug

  Gry: Det er godt mulig ja… Det kan også høres ut som du har stekt den for lenge, for den skal vere litt bløt i konsistensen. Dagens browniesoppskrift som eg har lagt ut på bloggen er enklere å få til, om det skulle vere interessant 🙂

 35. ~Gaiadóttir~

  Dette må jeg prøve! Så herlig 😀

 36. Linda Marie Stuhaug

  ~Gaiadóttir~: Ja, den er nydelig! Søtpotet er heilt ganialt å bake med 😉

 37. TUsen, tusen hjerteleg takk for denne herlege oppskrifta! 😀 sunn brownies som smaker herlig reddar livet mitt (eller i alle fall kosthaldet)! Stå på og fortsett med dette, tusen takk for bloggen din 🙂

 38. Linda Marie Stuhaug

  Guro: Tusen takk for tilbakemelding, Guro 😀 Supert at den falt i smak! Håper eg kan fortsette å inspirere 🙂

 39. Da har jeg akkurat satt denne i ovnen!! Spent på resultatet 😀 Vet du sånn ca. hvor mye søtpotet det var du brukte forresten 🙂 om det var ca.200g eller 300g f.eks. 😉

 40. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Så hyggelig, da håper eg den faller i smak 😀 Eg husker ikkje det no dessverre, og har ikkje søtpotet i hus så eg kan måle. Men eg kan prøve å finne ut av det dei nærmaste dagane! Kor masse brukte du? 🙂

 41. Det gjorde den! :)) Okei, den er grei ja 😀 Jeg brukte ca. 200g 😉

 42. Prøvde å svare tidligere, men kanskje den kommentaren ikke kom igjenom.. så jeg prøver igjen 😀 Kaken falt i smak ja!! :)) Okei, ja det hadde vært supert om du kan sifra når du vet sånn ca. hvor mye du brukte 😀 Jeg brukte ca. 200g 🙂

 43. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Det er jo veldig lenge siden eg lagde denne kaka, og eg husker ikkje akkurat korleis søtpotetene var. Men eg skal vege dei når eg får søtpotet i hus igjen 🙂

 44. Den er grei! 😉 Ha en fortsatt fin helg 🙂

 45. Linda Marie Stuhaug

  Monika: No har eg faktisk fått vegd søtpoteter – eg tippe eg hadde ca 250 g søtpotet før eg lagde mos av dei 🙂