Ristede kikerter – supersnacks eller middagstilbehør!

Kikerter inneholder masse fiber, protein og en rekke viktige næringsstoffer – blant anna folat, kopper, fosfor, jern og magnesium. Kikerter kan virke kolosterolsenkande, og sammen med det høge innholdet av folat kan det også forebygge hjertesjukdom. Andre grunner for at man bør spise kikerter er blant anna at dei gir stabilt blodsukker og motvirker diabetes, er bra for tarmfloraen og virker preobiotisk på grunn av masse vannløselige fiber. Kikerter gir en god metthetsfølelse og energi som varer.

Kikerter passer ypperlig i salater, supper, gryter, gratenger, som tilbehør til kvar ein middag for å nevne noke. Eg er ett periodemenneske og tidligere i år spiste eg masse kikerter, og fleire ganger i veka lagde eg ristede kikerter med forskjellige smaker som eg brukte på samme måte som nevnt ovenfor, men i tillegg som snacks. Super-snacks, kikerter er jo kjempesunt, og dette er SÅ godt! Kikertene blir smakfulle og crispy når man rister dei, og bruker man det for eksempel i salaten så får man en god "crunch". Prøv og bli overbegeistra!

Ovnsristede kikerter
? Sett ovnen på 220 grader.
? Skyll en boks med kikerter, og la dei deretter renne av seg på ett ett kjøkkenhandkle.
? Ha kikertene over i en bakebolle og tilsett 1-2 ss matolje som tåler høg varme, eg brukte smelta kokosolje.
? Dryss over ønska krydder, her er mulighetane mange! Ett dryss maldonsalt er den enkleste varianten.
? Bre kikertene over bakepapirkledd langpanne, og steik midt i ovnen i ca 20-30 minutter. Vend rundt på kikertene kvart 10. minutt for å vere sikker på at dei blir sprø, men pass på at dei ikkje svir seg. Etterkvart som dei blir avkjølte blir dei meir og meir crispy!

Bildene viser en versjon av chillikikerter – som minner litt om chillinøtter.
Av krydder brukte eg chillipulver, grovkverna kvitløk, paprikakrydder, litt salt og pepper.

Bruk fantastien når du skal tilsette krydder!
Første gangen brukte eg kun maldonsalt&pepper – som absolutt var veldig godt. I ettertid har eg prøvd med tacokrydder, grillkrydder, aromat, kvitløk, sitronpepper, ulike urter i kombinasjon med urtesalt berre for å nevne noken.

Oppbevar i en tett boks i romtemperatur.

I helga har eg selfølgelig fått bakt litt – og då prøvde eg meg for første gang å bake med kikerter! Eg har lenge tenkt på det, men aldri fått ut fingeren, så no var det på tide. Å bake med bønner er jo kjempegodt, så no gjenstår det å smake om kikerter gir samme, gode resultatet 🙂 Er eg fornøgd deler eg selfølgelig begge oppskrifter!

Det er Mandag igjen og ei ny veke står for tur. Håper dere får en god start!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 Comments

 1. Charlotte

  Ønsker deg også en god snart på uken!

 2. Så fin bloggen har blitt! 🙂 Kikerter har jeg kun brukt i den ene oppskriften vi lærte på skolen som jeg fortsatt syns er så god, men syns de er så tørre inni, og det er ikke blandt mine favoritter så har aldri brukt det til annet, gleder meg til bakeoppskrifter med de 🙂 Ha en fin mandag 😀

 3. Det ser godt ut! Det må jeg prøve å lage en gang 😉

 4. kristina meow

  Åå, jeg elsker kikerter 😀

 5. cathrinehenriksen

  Genialt og sunt , takk for oppskrift å .Flinke du 🙂

 6. ISELIN LARSEN

  Snakket med en venninne senest i går om at jeg måtte bli flinkere itl å bruke linser, erter og bønner – og vips så kommer dette innlegget!! Genialt – takk for supert tips 😀

 7. Kaisa Elise

  Det er nok knall godt 🙂

 8. prøvde det ut i helga, og det skikkelig godt! 😀 skal garantert lages flere ganger! 😀 men har du eksempler på type oljer man kan bruke som ikker er kokosolje? 🙂 kan man bruke olivenolje for eksempel? 🙂

 9. julie Kippersund

  Nam ! Det såg jo super godt og snacky ut 😀

 10. Rikke Næss

  Nam!!!

 11. Jeg lager og bruker en del hummus. Laget på og olivenolje, kikkerter,hvitløk, chili, sitron evt. Litt spiss kummin avhengig av hva du skal bruke dippen til. Nyyydelig og såååå sunt da gitt 🙂

 12. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Du inspirerte meg til å lage dette til kveldskosen i går. Jeg gomlet og gomlet og koste meg skikkelig helt til jeg ble kvalm. Haha. Husker hvorfor jeg hadde så dilla på dette for en tid tilbake. Tror det blir det samme til kveldskosen i dag og. Bedre enn potetgull spør du meg 😀

 13. JUNE CHARLOTTE

  Åå du tar såå fine bilder, jeg blir imponert! Hadde blitt glad om du tok turen innom min blogg og <3

 14. Linda Marie Stuhaug

  JUNE CHARLOTTE: Takk for det, June 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Så kjekt å høre at du blei inspirert! Ja, ristede kikerter er skikkelig snadder – bedre enn både potetgull og fleire typer nøtter 🙂 Eg skal lage meg en real porsjon å ha med på jobb imorra – så har eg super-snacks heile dagen 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  janucke: Hummus har eg ikkje prøvd å lage enda, men idag kjøpte eg mange bokser kikerter – så da tenkte eg at eg skulle prøve meg litt fram 🙂 Hummus står høgt på lista – har virkelig trua på det!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Rikke Næss: Fantastisk 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  julie Kippersund: Crunchy og godt, ingen tvil om det 😀

 19. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla: Du kan bruke dei fleste matoljer, for dei tåler jo i utgangspunktet høg varme. Olivenolje (ikkje extra virgin), rapsolje, linfrøolje for å nevne noken 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Supergodt, supersunt, supersnacks 😀

 21. Linda Marie Stuhaug

  ISELIN LARSEN: Berre hyggelig – håper det faller i smak 😀 Eg må også generelt bli flinkare på å inkludere meir kikerter, bønner, linser i kosten. Det går periodevis, men dette er såpass sunt og næringsrikt at det burde spises fleire ganger i veka 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  cathrinehenriksen: Berre hyggelig veit du 😀

 23. Linda Marie Stuhaug

  kristina meow: Då er vi to! Kikerter i salat er favoritt etter ristede kikerter 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Det anbefales 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Tusen takk, Camilla 😀 Kikerter i bakst gir som oftest ett saftig resultat, det skal eg passe på at mitt blir før eg poster det 🙂 Ha en fin Tirsdagskveld!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte: Takk for det, Charlotte 🙂

 27. cathrinehenriksen

  <3

 28. Hei, jeg prøve å lage ristede kikerter idag, men mine ble så utrolig harde, gikk ikke ann å tygge de. skal de kokes før bruk eller? Kan også være jeg har kjøpt feil type, hehe

 29. Linda Marie Stuhaug

  Lise: Det kan nesten høres ut som du har brukt tørkede kikerter? Eller kjøpte du hermetisk på boks – som ligger i en lake? Fort gjort å ta feil i tilfelle 🙂

 30. Takk for svar, jeg har nok kjøpt tørkede kikerter 🙂 får prøve igjen med rett sort 😉

 31. Linda Marie Stuhaug

  Lise: Da forstår eg at resultatet blei som det blei! Bedre lykke neste gang 🙂

 32. Christel

  Nå har jeg prøvd disse en tredje gang. Smaken er jo Fantastisk!!! Men jeg får dem ikke helt sprø. Nå har jeg stekt dem i over 30 min. Noen blir sprø, mens de fleste blir litt myke. Kan det være jeg gjør noe feil? Selv om jeg ikke får dem helt sprø, blir disse laget flere ganger, er supergode på smak 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Christel: Prøv å steike på nederste rille litt lengre (berre pass på at dei ikkje svir seg) – så kanskje resultatet blir sprøere! Også er det viktig at dei ikkje ligger oppå kvarandre 🙂

 34. Christel

  Takk for tips, det skal jeg prøve 🙂 er blitt den nye favorittsnacksen uansett om de blit helt sprø eller ei 😉

 35. Linda Marie Stuhaug

  Christel: Så bra! Dei er jo knallgode på smak, men ekstra gode når dei er heilt sprø og crunchy 🙂

 36. Jeg klarte aldri å få de sprø uten at krydderet ble brent. Så jeg prøvde å steke de naturell (uten olje og krydder) når de ble sprø så tilsatte jeg noen dråper rapsolje kun for å få krydderet til å sitte på kikertene. Kjempegodt !

 37. Linda Marie Stuhaug

  b.a: Så bra du fant en metode på det! Supergode når dei knaser i tennene 🙂