Sjokolade-kokoskrem med friske bær

Har du ikkje prøvd sjokolade-kokoskremen som eg posta i dette innlegget enda?
Da anbefaler eg virkelig det! Eg spiser det helst som ett eget måltid med masse friske bær/frukt, då helst frukost. Lager sjokoladekremen på 3 minutter kvelden før, sånn at smakene får satt seg skikkelig. Ikkje frykt kokosfeittet – kroppen treng feitt, og dette er en sunn kilde til fett i ett måltid!

Mange synes det blir for mykje med 200 g kokosmelk, så bruk gjerne 50/50 med gresk yoghurt/ mager kesam / vaniljeyoghurt / cottage cheese etter smak og behag! Altså 100 fullfett kokosmelk og 100 g valgfritt. Det er en veldig fyldig og mettande sjokoladekrem, og eg anbefaler å friske opp med masse frukt og bær – for det kan bli litt kvalmande for mange i lengden. Sjølv elsker eg denne varianten av frukost, og eg holder meg lenge mett 🙂


Sjokolade-kokoskrem
1 boks fullfeitt kokosmelk (ca 200 g)
20 g kakao
30 g sukrinmelis
10 g sukringold
Evt. anna type søtning, smak til
En klype salt
Evt. 10-20 g proteinpulver, sjokolade

Ta ut kun den stive delen av fullfeitt kokosmelk, og miks sammen med resten av ingrediensene. Smak gjerne til med kakao og søtning etter korleis du liker den. Spis med en gang med den toppingen du ønsker, eller lag kvelden i forveien så smakene får sette seg og kremen blir meir luftig. Da er frukosten klar i det du åpner kjøleskapsdøren også 😉 Topp gjerne med frisk frukt, bær og nøtter!

Når du kjøper kokosmelk, sett den gjerne rett i kjøleskapet. Då skiller den krema og stive delen seg, som er det som blir brukt. Bruk kun den harde delen, det er her feittet, smaken og konsistensen ligger, og er alfa omega for bra resultat.

Kvifor inkludere meir kokosfeitt i kostholdet?
Kokosfeitt er lett fordøyelig og stimulerende for fettforbrenningen. Det viser å ha god effekt på skjoldbrusskkjertelen, som styrer stoffskiftet. Kokosfeitt kan også vere vere betennelsesdempande og styrkande for immunforsvaret, på bakgrunn av innholdet av laurinsyre som er kjent for sin immunstyrkende evne. Laurinsyre er ein mellomlang feittsyre som blir raskt absorbert i kroppen og brukes til energi, og sjelden lagra som kroppsfeitt. Kokosfeittet gir energi som varer, og ved å tilføye kokosmelk i måltider vil man merke at mettheten vil vare lengre.

En av mine frukostfavroitter for tida – eg er jo ett periodemenneske og denne ryker på høgkant fleire ganger i veka 😉 Sjokolade-kokoskremen passer like godt som en sunn og enkel dessert også – kanskje denne sjokoaldedrømmen frister?

Ikveld setter eg meg ned å finner ut vinnere av giveaway. Innlegget kommer seinare eller imorra 🙂 Ønsker alle en fin start på den nye veka!Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 Comments

 1. Nathalie

  Hej! Vilka fantastiska recept du bjuder på! Kan man byta ut chokladproteinet mot ren kakao?

 2. Linda Marie Stuhaug

  Nathalie: Ja, det kan du 🙂 Vil anbefale deg å smake til – å bytte alt sjokoladeproteinet med kakao kan bli litt sterkt.

 3. Hei! Må en ha sukrinmelis og sukrin gold? Jeg har bare vanlig sukrin og lurte om det fungerer med dette?

 4. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Nei, eg vil ikkje anbefale kun vanlig sukrin. Du kan selfølgelig bruke det, men sukrin gir en merkelig, kjølense/isende ettersmak som ikkje er noke god. I denne kokoskremen burde det vere en pulverisert versjon (melis), ellers vil du kjenne sukrinkrystallene. Har du kun sukrin, og ikkje noke stevia etc? 😉

 5. Linda Marie Stuhaug

  Marte: Okei, du får rett og slett prøve deg litt fram og smake til 🙂 Anbefaler i tilfelle en blanding av denne og sukin for best resultat!

 6. Ida Sofie

  Oppdaga plutseleg at eg ikkje hadde kakao, så eg brukte berre kokosmelk og options kakao (for å lage kakaodrikk). Vart kjempegodt!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Ida Sofie: Det høres kjempegodt ut! Det er mange måter man kan lage sjokoladesmak på 🙂

 8. minverdensomungdom

  NAM! ser deilig ut! Skal prøves 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  minverdensomungdom: Den er nydelig, anbefales virkelig 🙂

 10. Heisann. Denne oppskrifta prøvde jeg mest for nytelsens skyld på en søndag…hadde ikke helt trua på at den faktisk kunne være mettende. Og så feil som jeg tok 🙂 Blandet med gresk yoghurt (50/50 med kokosmelk) og litt annen søtning, samt toppa med en teskje hempfrø og chiafrø i tillegg til mango, jordbær og blåbær. Helt fantastisk så tusen takk 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Siw: Ja, kokosmelk er både mektig og mettande! Eg er begynt å blande 50/50 eg også- synes det er minst like godt 🙂 Med både hempfrø og chiafrø på toppen i tillegg til bær er jo det supermat på mange måter! Begge hyggelig å inspirere, Siw 🙂

 12. Hei! Ser veldig godt ut 🙂 Hva kan brukes istedenfor proteinpulver?

 13. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Du berre dropper proteinpulver når det står evt. framfor 🙂

 14. Marte Larsdatter

  ÅååååLINDA <3 Lagde denne her om dagen, den var helt nydelig - nesten bedre enn vanlig sjokolademousse (minnet meg om det). MAGISK!

 15. Linda Marie Stuhaug

  Marte Larsdatter: Så utrulig hyggelig å høre, Marte! Alle tomler opp for sunn sjokolademousse 😀

 16. hvorfor ikke bare bruke cocoscream i stedet for kokosmelk, siden den i utg.pkt er mer tjukk enn kokosmelk. ?

 17. Linda Marie Stuhaug

  Ann: Cocoscream? Kva er det og kor får man kjøpt det? 😉

  1. Det er ekstra tykk kokosmelk, selges i enkelte innvandrerbutikker 😉 Men den jeg kjøpte er på kartong, så det tar en evighet før den stivner tydeligvis, skal lage sjokoladekake med sjok.kokoskrem som glasur i morgen 🙂

   1. Sjokolade-kokoskremen er nydelig som glasur 😀

 18. Hvor lenge kan du oppbevare denne ferdig laga i kjøleskapet? For eksempel om man lager dobbel porsjon og vil bruke det flere dager utover uka. Har du noen ide?

 19. Linda Marie Stuhaug

  Eilen: Eg har hatt min i 3-4 dager uten problem, i en lufttett boks 🙂 Kan hende den holder seg lenger også, det må du nesten berre prøve deg fram på!

 20. Henriette

  Så godt at ein trur ikke det er sunt!!

 21. Linda Marie Stuhaug

  Henriette: Ikkje sant? DIGGER det 😀

 22. Skummelt å komme over denne oppskrifta når du har ½ boks kokkosmelk i kjøleskapet! Gjorde det enkelt, jeg. Tilsatte 1 ts kakao og 1 toppet ts sukrin gold – holy moly så godt det ble!! 🙂 Perfekt for å knekke søtsuget!

 23. Linda Marie Stuhaug

  Ine: Trenger så absolutt ikkje vere avansert! Det er godt nok det for å dekke søtsuget 🙂 Kjekt å inspirere, Ine 😀

 24. Marte Hopstad

  Jeg lurer på om du har regnet ut noe næringsinnhold på sjokoladekokoskremen? 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Nei, dei svært sjeldne gangene g rekner næringsinnhold skriver eg det 🙂

 26. Lurer på om det går an å bruke vanlig kokosmelk fra f. eks. Rema? Og er det snakk om vanlig kakao?

  1. Rema sin smaker lite og blir ikke stiv. Mye bra på Rema, men ikke kokosmelken 😉 Bruk heller Santa Maria sin!

   1. Rema sin på kartong har eg god erfaring med 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Ja, så lenge den får den stive delen etter oppbevaring i kjøleskap 🙂 Bruker vanlig, ekte 100% kakao ja!

 28. Denne ble kvalmende for meg, men så fant jeg på noe lurt. En dæsj kaffe oppi, og vips ble den awesome :))

 29. Linda Marie Stuhaug

  isabell: Smaken av mocca er jo nydelig 🙂

 30. Hei! Etter å ha kommet over ett eller annet om at kokosmelka på kartong skulle være “bedre” enn kokosmelka på hermetikkboks, kjøpte jeg flere av de kartongene. Satt alle rett i kjøleskap for å ha dem klar til flere av oppskriftene dine. Men da jeg i dag tok den første i bruk for å lage sjokoladekremen her, så hadde den ikke skilt seg så je kunne ta kun den stive delen. Vet du noe om dette? Skiller ikke kokosmelka fra kartong seg?

 31. Linda Marie Stuhaug

  Julie: Eg har aldri brukt kokosmelk på kartong, så det kan eg ikkje svare på. Men skilte den seg ikkje kan det tyde på at innholdet er annleis, eller rett og slett at det må vere hermetikk for at den skal skille seg 🙂

 32. Sofie Veronica

  Denne oppskriften smakte helt fantastisk skal garantert lage denne igjen 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Sofie Veronica: Så hyggelig Sofie! En slager hos meg også 🙂

 34. Jeg ble ikke helt fornøyd med denne.. Var alt for mye kakao-smak for min del. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hvilken kakao bruker du? Jeg bruker RAW cocoa, og lurer på om det kan være den?

 35. Linda Marie Stuhaug

  Kristin: RAW kakao har en heilt anna smak enn original kakao fra butikken, så du skulle nok ikkje brukt så masse da det er originalkakao eg har brukt i min oppskrift. Prøv med litt mindre neste gang, eller bruk en anna type 🙂 RAW kakao har også en litt anna smak, som eg personlig ikkje er så glad i.