Om meg

Hei, og velkommen til min blogg! Mitt navn er Linda Marie Stuhaug, eg er 26 år og driver denne bloggen på 8-ende året!

Dei fleste som følger meg skjønner fort kva min store lidenskap er: MAT❤️ og ikkje berre mat, men også helse og ernæring. Og det er det denne bloggen og mine sosiale kanaler (du kan og følge meg på instagram under @lindastuhaug eller Facebook-sida mi HER) i all hovedsak handler om – sunne oppskrifter, ernæring, tips, triks og masse matglede.Men veien til denne lidenskapen har vore lang og kronglete, etter ei fortid som overvektig, lite aktiv og med eit veldig usunt kosthold fram til eg var 16 år. Då tok eg grep og la om livsstilen min, som dessverre bikka over til det motsatte som overtrent og undervektig. Etter 32 kilo vektnedgang gjekk eg opp igjen 12 av dei, og fant til slutt MIN livsstil i jungelen av fasiter, som eg har holdt nært til sjela fram til den dag idag. 

Erfaringer med livsstilsendring utvikla seg deretter til ein lidenskap for mat, ernæring, helse og ein aktiv livsstil. I 2013 oppretta eg bloggen min, med eit ønske om å dele og formidle alle mine egenkomponerte oppskrifter. I 2015 flytta eg til Oslo for å studere ernæring, og i 2018 flytta eg heimatt med ein Bachelor i Samfunnsernæring i bagasjen.

(Egenreklame)
På veien har eg gitt ut to bestselgande kokebøker! Den første kom i januar 2018 – “Opptur med sunn mat” som inneholder over 80 oppskrifter fordelt på fire ulike kapitler: frukost, lunsj og matpakker, middager og sukkerfri søtsaker, i tillegg til tips, råd, informasjon og erfaringer! Den blei ein bestselgar berre få dager etter lansering, og visst du vil lese meir eller bestille boka, så kan du gjere det HER 🙂

I Januar 2020 kom oppfølgaren “Opptur med sunne middagar“. Denne boka blei til ut fra kva lesarane og følgarane mine trengte, ville ha og utmerka som dei mest populære oppskriftene, veke etter veke, måned etter måned. Nemlig sunne, raske og enkle middager! Derfor lagde eg ei kokebok proppfull av kvardagsmiddager, vekemenyer med handlelister, massevis av tips og triks. Vil du lese meir eller bestille boka, så kan du gjere det HER 🙂

Eg jobber altså sjølvstendig som forfatter, blogger, foredragsholder, med sosiale medier, og andre ting som dukker opp – og eg pleier å sei at eg har VERDENS BESTE JOBB – for det har eg virkelig. 

For å sei litt meir om kva eg deler av oppskrifter, så er hovedfokuset mitt sunne, næringsrike og fargerike måltider. Heimelaga mat fra bunnen av og byttetriks som gjer maten litt bedre uten eit veldig stort hokus pokus. Oppskriftene mine er ENKLE og dei aller fleste er også relativt raske å lage. Eg liker å tenke litt uttafor boksen og lage kreative varianter av oppskrifter, som for eksempel SØTPOTETPIZZA, som er min aller mest populære oppskrift etter eg delte den for første gang i 2014 🙂

Eg deler alt fra frukost til lunsj, middag, mellommåltid, tilbehør m.m, til sukkerfri kaker, desserter og snacks. For ja, eg har eit konsept – og det er mine søte oppskrifter er uten sukker. Eg lager altså sukkerfri og litt sunnare alternativ til det søte, men er ikkje dette av interesse, så kan du sjølvsagt bruke sukker istedenfor. Eg er på ingen måte noko sukker-fanatiker, eg berre synes det er veldig kjekt å eksprimentere med sukkerfri varianter, og det har blitt det konseptet eg deler her 🙂 Eg lever for regelen “Litt av alt, men ikkje alltid” og koser meg med både gulrot og sjokolade med den beste samvittighet!

Utenom dette så bur eg i verdens finaste bygd på Vestlandet – Naustdal litt uttafor Førde. Visst du ikkje finner meg på kjøkkenet eller framfor macen – så er eg som regel på ein fjelltopp⛰, ute å trør 🚴🏻‍♀️, på toppturski⛷ eller noke anna aktivt utendørs – alt etter årstid. Friluft og utendørsaktivitet er nemlig min andre store lidenskap som er ein stor del av meg og kvardagen min, og meir av det deler eg på min instagram-turkonto under navnet @lindatilfjells.

Leser du enda? Så bra! Til slutt vil eg berre sei takk for at du følger, ny eller gammal lesar. Eg håper vertfall at eg kan inspirere og smitte mykje med matgleden min til dåkke – for den er STOR, og den elska eg virkelig å dele. Hugs at du og finner meg på instagram som @lindastuhaug og på Facebook HER.

Utenom det, nøl ikkje med å ta kontakt i kommentarfeltet om du har spørsmål knytta opp til oppskrifter og lignande. Du kan og nå meg på mail om du har andre spørsmål 🙂 linda_stuhaug@hotmail.com.

Bon Apetit!